button_b2

 

vullerwit25 

 

 

 

2018-03 cover rspm

 

Inhoudsopgave 3-2018
Colofon en voorwoord
Nieuws
People
Porsche 912 1968 van Ronald Bosma
Proefrit Porsche 718 Cayman GTS
Sport Hans Herrmann
Coverstory Porsche 930 Turbo
In bedrijf Praktijkervaring op het Porsche Experience Center Los Angeles
Sport Racebericht van Jeroen Bleekemolen
Sport Team GP Elite start seizoen Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Sport IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Long Beach
Sport Mille Miglia 2018
Shopping 70 Jaar Porsche sportauto’s vieren
Sport De Tulpen Rallye 2018
Historie VW T3 Caravelle Carat Synchro
Museum ‘The Porsche Effect’ in Los Angeles
Column Juridische Zaken
Sport Magnificent Seven
Museum Ronald Kooyman, managing director van het Louwman Museum
Veilingnieuws Sold!
Christophorus Met Christophorus terug in de tijd
Taxeren Porsche 356 A uit 1959
Boxertjes

 

 

 

 

 

2018-03 coverstory 930 turbo_100px1

2018-03 le mans

2018-03 sold

 

Voorwoord

Porsche is motorsport. Daar kun je niet onderuit. Volgens de huidige reclame zijn de SUV’s van ons favoriete merk de enige die de S van Sport waarmaken. Ik zie dat iets anders, maar laat mij mijn mening hebben. Sportauto’s zijn naast krachtig, visueel en hoorbaar aanwezig, toch liefst ook licht van gewicht en laag.

En laag is de Cayman. Voor deze RS reden we de nieuwste 718 GTS. Inderdaad, een volbloed sporter die aan de genoemde criteria voldoet. Ook al worden de op de loer liggende gevaren netjes elektronisch op afstand gehouden. Iets waar ik overigens nooit aan zal kunnen wennen, want ik wil sterven aan de gevolgen van mijn leven en daar horen bewuste keuzes bij. Ach, misschien trekt het nog bij. Aan stuurflippers en sequentiŽle versnellingsbakken was ik ook in een mum van tijd gewend. De 930 Turbo van 1976 is heel andere koek en uit een ander hout gesneden. Een auto waar je beslist enige rijervaring voor hoort te hebben. Misschien zelfs wel training, bij voorkeur op een afgesloten circuit. En dat is dan een ingekopt bruggetje naar de raceavonturen van Jeroen Bleekemolen (internationaal) en Team GP Elite (Benelux). Heerlijk om daar, iedere RS weer, met de neus bovenop te zitten. Nog meer sport kwam van onze huiscorrespondent Renť de Boer, die ditmaal uitgebreid over zijn belevenissen in CaliforniŽ schreef. Tenslotte de 912 van Ronald Bosma. Wat een heerlijke auto en wat zullen de lezers die, net als Ronald, tien jaar geleden nadachten over de aanschaf van een dergelijke ‘instapper’ (en toen nog prijspakker) nu op hun lip bijten. Een heerlijke auto met overduidelijk autosport in de genen. Verder lezen met het veilingnieuws, Christophorus en zeven legendarische Le Mans giganten: Porsche en autosport zijn een vanzelfsprekende twee-eenheid. Tijdens de Tulpen Rallye reden ook weer meer dan twee handen vol Porsches mee. Rijder Frans Hazekamp liet ons meegenieten. Het maakt voor een 356 en 911 niet uit of de ondergrond zwart en vast of los en glad is.

Oh ja, ik kreeg geweldig leuke reacties op de voorlaatste RS. Dank daarvoor en voor mij een fijne opsteker. Goeie energie: daar worden de bladen nog fraaier van!

Veel leesplezier!
Albert Mensinga

line1
BANNER rb_leeg

 

balmedia_150px

 

kuiper_150px

 

mercedes_150px2

 

pon porsche_150px

 

vredestein_150px